De ce sa apelam la un broker de credite?

 

Ce este un broker de credite?

O companie independenta de banci sau alte institutii financiare nebancare (IFN) care intermediaza credite. Este asadar un intermediar intre clienti si banci. Practic un broker ofera consultata, se ocupa de actele necesare unui credit, sustine creditul in fata bancii, impreuna cu bneficiarul acestuia si ofera alte servicii utile. Totul gratis.

Timp economisit
Faptul ca este independent ofera primul avantaj al unui broker: acela de a oferi celor interesati de un credit posibilitatea de a alege, in acelasi timp, diverse variante de creditare, fara a fi nevoit sa colinzi pe la mai multe banci si sa pierzi o gramada de timp.

Alegi dintr-un singur foc creditul potrivit
In afara de avantajul de a avea la dispozitie, intr-un singur loc si in acelasi timp, toate ofertele bancilor pentru alegerea unui credit, apeland la un broker poti sa-si faci o imagine mult mai relevanta cu privire la conditiile de creditare, astfel incat sa poti alege cea mai buna oferta. Pentru ca un broker nu iti ofera doar informatiile pe care le poti lua de la banca, ci te si ajuta sa intelegi respectivele informatii si iti oferi informatii utile cu privire la respectivele oferte. Cand te gandesti ca temenii financiari si chichitele cu privire la dobanda sau comisioane sunt destul de ingenioase si bine ascunse, chiar ai nevoie de un astfel de ajutor.

In cautarea solutiei de creditare potrivita
Dar pana la urma, de ce sunt interesati cei care vor un credit?

In primul rand sa obtina un credit cat mai mare sa aiba costuri cat mai mici  apoi, sa obtina creditul cat mai rapid, iar noi il ajutam in acest sens, intrucat avem relatii privilegiate cu bacile.

Un broker chiar imi ofera cea mai buna solutie?
Se pune insa intrebarea: oare brokerul chiar imi ofera cele mai avantajoase oferte de creditare? Nu cumva are el o intelegere cu o banca sau alta pentru a le vinde preferential credite, in schimbul unor comisioane mai mari?
'Nu, nici gand'. In primul rand, pentru ca toti consultantii nostri incaseaza acelasi comision, indiferent de banca pe care o alege clientul. Asadar, brokerul nu are nici un interes sa favorizeze o banca sau alta.

Mai mult compania de consultanta ofera clientilor si asistenta gratuita in privinta problemelor juridice, notariale sau de alta natura, in special in cazul creditelor garantate cu ipoteca si a celor imobiliare.
Uneori, pentru intocmirea actelor de garantare este nevoie de proceduri speciale, de acte ce pot fi obtinute destul de greu, din cauza birocratiei, de la diverse institutii. Noi dispunem de experienta in domeniu si de personal specializat care pot rezolva rapid astfel de situatii.

Un credit printr-un broker nu presupune costuri suplimentare
Intrebare: nu cumva un credit contractat printr-un broker este mai scump decat daca l-as obtine direct de la banca?

Raspunsul este, din nou negativ. Un credit obtinut printr-un broker de credite are exact aceleasi costuri ca cel acordat de banca. Din simplul motiv ca brokerul nu ia nici un fel de comision de la noi, beneficiarii creditelor, ci de la banca. De ce? Pentru ca brokerul aduce bancii noi clienti, pe care altfel nu i-ar fi avut. Mai mult, brokerul aduce bancii clienti mai buni decat cei pe care-i atrage banca, adica mai ieftini.
Ganditi-va ca banca primeste clientul de-a gata, un client pentru care banca nu a trebuit sa cheltuie bani prin deschiderea de sucursale unde sa vina clientul, prin angajarea de consilieri bancari cu care sa discute clientul si sa-l consilieze. Din acest motiv, bancile platesc un comision brokerilor pentru noii clienti.
Mai mult, banca castiga si prin faptul ca primeste dosare de creditare cu un grad de aprobare mare, intrucat acestea au trecut deja prin filtrul brokerului.
Asadar, toata lumea este fericita atunci cand apeleaza la un broker de credite: clientul scuteste timp si poate alege cea mai buna oferta si poate primi si consultanta de specialitate, banca scuteste si ea bani si obtine clienti ieftini si, dupa cum vedem, destul de multi, iar compania de brokeraj obtine castiguri frumoase de pe urma acestei activitati.